Политичарите ќе останат влезени во филм, сѐ додека на граѓаните не им пукне филмот!

by fokus 14:56
14:56

Народот по улиците е страшен, ама без гајле, Грујо ќе го држи под контрола, ако му се даде тоа што бара. Албанците со нивната платформа се страшни, ама и нив Грујо може да ги држи под контрола, ако му се даде тоа што бара.

Па, што му останува на Заев тука? Да глуми и тој добар цајкан, уште поспособен да ја држи под контрола ситуацијата од Груевски?

- Advertisements -

Или, пак, да фати да глуми најлош цајкан, поопасен и од насобраниот по улиците народ и од наапаните албански лидери, само ако се осмели некој да не му даде тоа што бара?

Работата очигледно ќе се одвива како на филм… додека филмот не пукне.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”