Синот на Стевчо Јакимовски превезува нафта

by fokus 14:50
14:50

Градоначалникот на Карпош е редовна мета на медиумите за неговиот интерес во градежни фирми кои градат во општината, транспортни компании и сл. Сепак, ниту една од нив не се води на негово име.

Но, во архивите на Централниот регистар има фирма, чиј сопственик и управител е неговиот син Гоце Јакимовски. Тој има 27 години и е единствен сопственик на„Транс Медитор ДООЕЛ“ од Скопје, основана пред седум години.

- Advertisements -

Компанијата најголем профит остварила во 2013 година, кога Јакимовски му сврте грб на СДСМ

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”