Политичарите и партиите доаѓаат и си одат, ама Македонија останува

by fokus 12:58
12:58

И ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ може да бидат поразени и нивните лидери да ги снема од политичката сцена.

Ама обичните вмровци и сдсмовци нема да ги снема. Па, затоа, не треба да се гледа 11 декември како денот со кој сѐ ќе заврши, било режимот, било борбата против режимот.

- Advertisements -

Сѐ додека нивата раѓа, било плевел, т.е. желба за власт со цврста рака, било жито, т.е. желба за слободно општество, секогаш ќе има некој што ќе ја сее и ора земјата и ќе сака да го ожнее родот од таа нива.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”