„Подобните“ историчари за шест месеци кеширале 117.000 евра!

by fokus 10:48
10:48

За само пет месеци од оваа година, од февруари до јуни, кога веќе беше јасно дека ќе дојде до промена на власта, Државниот архив на Македонија, под раководство на екс директорот Филип Петровски, на вработени во Архивот и на надворешни соработници им исплатил сума од 117.396 евра за објавување авторски и интелектуални трудови и редактура.

Бранителите на политиките на Груевски и ДПМНЕ меѓу историчарите и аналитичарите, борците против т.н. Тиранска платформа доминираат меѓу оние што добиле најмногу пари од Архивот.

- Advertisements -

Меѓу историчарите и аналитичарите кои за пишување авторски трудови и редактура на текстови од историска тематика во 2017 година добиле масни суми, се докажаните поддржувачи на политиките на Груевски, Виолета Ачковска, Теон Џинго, Александар Даштевски…

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”