По изборите на Косово, ќе има ли расчистување со криминалот, но и обединување со Албанија?!

by fokus 19:23
19:23

Убедливата победа на Курти, која според многумина, ќе значи негово дефинитивно зацврстување на премиерската функција, ќе предизвика тектонски промени на Косово.

Во услови кога целата поранешна политичка структура на ОВК е обезглавена со заминувањето на нејзините лидери во ХАГ, тој има историска можност да расчисти со целиот поствоен криминал и конечно по 20 години да тргне во консолидација на косовските институции.

- Advertisements -

Со загриженост се гледа на ставовите на Курти за брзо обединување на Косово со Албанија, но, според аналитичарите, тој е прогресивен политичар и нема тврдоглаво да се судира со целиот Запад.

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК