Бленди Ходаи: Имаше обиди да нѐ обојат, но нашата единствена страна е срдношколската

by fokus 19:20
19:20

Средношколецот Бленди Ходаи е лидер на Сојузот на средношколците на Република Северна Македонија, неформална организација, која успеа да се факторизира, кога станува збор за средношколските прашања.

Во разговор за „Фокус“, Ходаи вели дека е горд што успеале да ги обединат средношколците, без разлика на нивната верска или етничка припадност.

- Advertisements -

На политиката гледа како на алатка за промени и не ја исклучува можноста еден ден да стане политички активен. За обидите Сојузот да биде придобиен од некоја партиска страна, вели дека тие се јалови

Разговараше
Катерина СМИЛЕВА БОЖИНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК