Платформа: сопка или форма?!

by fokus 15:17
15:17

Јас ја поддржувам платформата и држам дека таа може да биде и сопка и форма. И тоа многу ќе зависи како политичките артикулатори ќе знаат да ја употребат и злоупотребат.

Секако дека не ги поддржувам нејаснотиите во неа како неразјаснетата резолуција за геноцид и недостатокот на спроведување на пописот.

- Advertisements -

Но, тврдам дека во неа има материјал, кој како што може да послужи да биде сопка, може и да испадне како полуга за исправање на државата и враќање на истата на граѓаните

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”