Писатели, академици, интелектуалци, засрамете се!

by fokus 15:13
15:13

Не бојте се, што би рекол Дедо Стефан! На вас, академиците, на писателите и на свештенството, што мадро си седите, никој рака нема да крене.

А, оние, „забеганите“ од вашите редови, што се одметнаа од високото друштво, па се лишија од милоста на  власта, сега ќе си ги трпат последиците од дружбата со Шарената револуција.

- Advertisements -

Но, барем се слободни во душата и не се стуткани, посрамени. И што е најважно не се осамени

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”