Плачковци

by fokus 14:17
14:17

Како кула од карти се распаѓа пирамидата на стравот. Секој ќе бара и ќе изнаоѓа какво било оправдување за сопственото учество во злосторничкото здружение на власта.

Од тоа дека бил уценуван, до немањето можности за обична човечка егзистенција. Демек, приклучувањето кон Фамилијата во тоа време било единствената можност за нивно преживување.

- Advertisements -

Некои јавно ќе се покајат, некои тајно ќе бидат заштитени сведоци, други, пак, бесрамно ќе плукаат на своите довчерашни „идоли“ и партиски соборци.

Таков е животот.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”