Пингвини на Вардар!

by Фокус 17:00
17:00

Покрај грандиозните лаѓи на матен Вардар, жалните врби, веселите палми, панаѓурскиот карусел, редно е Коце уште пингвини да увезе да шетаат по вардарските „плажи“.

Ако удрија ретуш на историјата, ако го променија генетскиот код во антички, ако удрија пластична барокна операција на архитектурата, ако се вмешаа и во флората, та насадија палми, оти да ја остават нечепната фауната.

- Advertisements -

Пингвини, а богами може и кенгури да донесат.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”