„Перфектен обвинител“, не отвори ниту една истрага за Фамилијата!

by fokus 12:38
12:38

Разрешувањето на државниот јавен обвинител Марко Зврлевски е еден од првите чекори што ги презема владата на СДСМ, со што и официјално би почнала реформата во правосудството.

Но, на патот се очекува да им застане Советот на јавните обвинители, кој процедурата за избор на нов обвинител може да ја одолжи до бескрај.

- Advertisements -

Можеби затоа би требало реформата да почне токму од Советот, и тоа со измена на Законот за Советот на јавните обвинители, за кој е доволно просто мнозинство

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”