Павле Трајанов: Пратеници потпишуваа меници до 600.000 евра, а судии и обвинители изјави за верност кон ВМРО!

by fokus

Павле Трајанов е еден од политичарите со најдолг стаж на македонската политичка сцена. Неговата професионална кариера е поврзана со Министерството за внатрешни работи, каде што извршуваше повеќе работни должности, а беше дел од групата позната како „осумтемина“, која се залагаше за демократски промени во безбедносниот сектор и во државата.

По завршувањето на неговиот мандат како министер за внатрешни работи, тој ја формираше партијата Демократски сојуз, која прво соработуваше со ВМРО-ДПМНЕ, а денес е дел од коалицијата на СДСМ. Во интервју за „Фокус“, Трајанов одговара дали е подготвен да ја напушти владата, дали би гласал за уставните измени, а открива и ексклузивни детали од потпишувањето на мениците за лојалност

Разговараше
Катерина СМИЛЕВА БОЖИНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК