Партиските сојузи и Албанците ќе го решат победникот во големите општини

by fokus 09:28
09:28

Претстојните локални избори ќе бидат комплицирани од причина што речиси во секоја општина ќе се одржат избори сами за себе.

Сите партии, независно дали се коалициски партнери или лути противници, ќе водат свои битки во првиот изборен круг, додека евентуалната соработка ја оставаат за вториот изборен круг, при што се можни различни договори на локално ниво.

- Advertisements -

Тоа отвора простор за политички пазар за меѓусебна поддршка на кандидатите во различни општини, што на крајот би можело да исцрта шарена изборна мапа, но и дополнително да ја усложни целокупната политичка ситуација

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”