Партијата што најмногу ги потценува гласачите, на крајот најскапо ќе ги плати

by fokus 14:17
14:17

Ако се земе дека во најлошите времиња СДСМ никогаш не паднал под 200 илјади гласови, испаѓа дека толку „до смрт“ лојални почитувачи има таа партија. Другите околу 180-190 илјади, може ама и не мора секогаш да ги добие СДСМ, и тие се каприциозни и може да им текне да ја казнат пак партијата ако заклучат дека таа не ја разбрала нивната порака и не го променила своето однесување.

Постојат многумина што мислат дека на изборите 430 илјади гласачи ѝ дале власт на СДСМ. А што ако  само 200 илјади верни фанови ѝ дале власт, 180 илјади ѝ дале последна шанса да покаже што знае и умее, додека 40 илјади Албанци само ја искористиле СДСМ за да им испратат порака на ДУИ и Беса?

- Advertisements -

Воедно, што ако оние триесетина илјади кои гласаа за десните коалиции, кои не добија пратеници, исто така испраќале порака до ВМРО-ДПМНЕ дека ако се поправи може и да ѝ се вратат?

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”