Пари од „Фершпед“ се одлевале кон поранешна фирма на синот на Штерјо!

by Фокус 19:15
19:15

Компанијата „Триаголник ТРЕЈД“, од средината на 2012 до средината на 2013 година, била во сопственост на еден од синовите на Штерјо – Драган Наков, кој воедно е најголем акционер и член на Управниот одбор на „Фершпед“.

Токму во овој период, шпедицијата купувала разни производи за репрезентација, во износ од над 40.000 евра.

- Advertisements -

Но, во 2013 година, Наков му го отстапува уделот на адвокатот Јован Јоанидис, кој го зголемува уделот внесувајќи ги акциите што ги поседува во „Технометал Вардар“, во износ од еден милион евра, стекнати во време кога зел позајмица од шпедитерскиот гигант.

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”