Панцир-демократија и џубокс-медиуми

by Фокус 12:02
12:02

Мислам дека е неопходно, сите оние што ја споделуваат истата дијагноза на режимот, да се обединат во некаков своевиден ФРОНТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА НОРМАЛНОСТА.

Граѓански организации, мислечки луѓе, политички партии од сите етникуми. Главната задача би била токму нормализацијата на политичкиот живот.

- Advertisements -

Ако се збијат редовите, шансите се поголеми.

Второ, нека биде тој од привремен карактер, една до две години, а потоа кога лудилото ќе се залечи, кога „народните клоци“ нема да бидат ничија опција, нека се организираат нормални избори.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”