Стадото на Груевски во стампедо оди во бездна

by Фокус 13:47
13:47

Груевски може да го врати на власт само човечко стампедо, само стадо немислечки суштества водени од наједноставниот инстинкт за просто преживување, купени со една рака сено, без свест дека шефот ги води право во бездната од која нема враќање.

Прифаќањето да се биде член на стадото значи и однапред дадена согласност шефот да одлучува за тоа кој е следен за колење.

- Advertisements -

Меѓутоа, крајот се знае – говедото секогаш завршува под ножот на неговиот сопственик.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”