Падна Kапитол хил, но не и „длабоката држава“

by fokus 17:12
17:12

Драматичните сцени од САД, кои го вознемирија целиот свет, многу веројатно се вкалкулиран политички потег на едната или на другата политички спротивставена страна.

Трамп, едноставно, не можеше да си замине од власт без „свадба“ по сите ветувања што им ги даде на своите радикални приврзаници.

- Advertisements -

Од друга страна, на демократите им одговараше да го раскринкаат претходниот режим со еден ваков настан.

Сепак, и едното и другото сценарио не го менува фактот дека во САД има сѐ повеќе незадоволни луѓе

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК