Ако не можеш да ја разбереш пандемијата, обвини ги „сатанистите што јадат бебиња“

by fokus 17:06
17:06

Пандемијата на корона вирусот ги актуализираше теориите на заговор и во македонскиот интернет-простор. Од тоа дека Бил Гејтс преку вакцината ќе ја чипира популацијата, до тоа дека „сатанистите што јадат бебиња ја измислиле пандемијата за да воспостават контрола врз целото човештво“.

Иако овие теории на заговор звучат неразумно и претерано мистериозно, тие на големо се шират на Фејсбук и во Македонија.

- Advertisements -

Дел од македонските граѓаните веруваат во теориите на заговор и во лажните вести и нив ги споделуваат на своите профили како факти и докази

Пишува
Катерина СМИЛЕВА БОЖИНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК