Отворено писмо од професорот Светомир Шкариќ до неговиот ученик Ѓорге Иванов

by Фокус 18:05
18:05

Без да размислиш ја прифаќаш тезата дека е добро што „работиш тимски“, дека е полезно за земјата што си „дел од тимот, составен од  пратениците, премиерот, министрите и локалната власт“. Не сакаш да видиш дека тоа е фузија на различни власти, својствена на собранискиот систем од времето на социјализмот. Со таква теза го уриваш уставното уредување на земјата, засновано врз начелото на поделба на власта, како да правиш „заговор“ против Уставот!

Пишува
Светомир ШКАРИЌ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.