Откако не плативме рекет од 50.000 евра, Министерството за земјоделие нѐ уништи!

by Фокус 11:20
11:20

Акционерското друштво „Агро Лозар“ од неодамна е во стечај.

Веќе три години вработените се обидуваат да ја добијат правната битка со Министерството за земјоделие, шумарство и водостопанство, но засега немаат резултат.

- Advertisements -

Од компанија која се одржувала во живот и добро заработувала, сега се пред ликвидација, бидејќи, според нивните обвинувања, не се согласиле да дадат мито, за да продолжат непречено да работат.

Оттогаш почнале да тонат, но како што велат, не се предаваат и со себе ќе ги повлечат и оние кои ги уништиле.

Додека ја чекаат правдата, се охрабруваат својата приказна да ја раскажат за „Фокус“, бидејќи се надеваат дека на овој начин ќе ги охрабрат и другите оштетени да прозборат

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”