Освојувачите

by Фокус 12:49
12:49

Со оглед дека банките имаат многу малку сопствен капитал, а во најголем дел работат со средствата на граѓаните што штедат кај нив, се наметнува една сериозна дилема.

Како може државата да позајмува кредити кои банките ги обезбедуваат од штедните влогови на граѓаните!?

- Advertisements -

А за сигурноста на тие штедни влогови гарантира државата која секојдневно ги троши!

Се поставува прашањето: како може гарантот жестоко да ги троши штедните влогови за чија сигурност гарантира!?

Некако ми личи дека гарантот е банкрот.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”