Освен врз ВМРО-ДПМНЕ, зар не треба да фрли Заев по некоја бомба и врз своите?

by Фокус 18:20
18:20

Нема ништо лошо во идејата да се направи чистка во СДСМ и сите непродуктивни и контрапродуктивни кадри и идеи да бидат такаречи на клоци исфрлени. Од тоа штета не може да има.

Секое дрво побргу расне и повеќе плодови дава ако првин се поткастри и секоја гранка што не раѓа и што залудно цица енергија се отстрани.

- Advertisements -

Има ли „градинар“ во СДСМ што е спремен да ги отстрани од партијата луѓето што пречат на патот кон подемот на партијата и кои со своето однесување само му помагаат на непријателот да остане на власт?

Ако има, ножиците в раце и – сечи мајсторе!

Ама ако нема?

Ако нема, тогаш џабе сите бомби.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”