Очната лекарка што им го оштети видот на пациентите добива на суд!

by Фокус 18:10
18:10

Директорот на Градската општа болница „8 Септември“, Сашо Стојчев, врз основа на извештајот од Комисијата за стручен надзор, ѝ забрани на очната лекарка да оперира, откако во јавноста излегоа педесетина пациенти, според кои лекарката им го оштетила видот.

Лекарката го тужеше за заштита на правата од работен однос.

- Advertisements -

Пред судијата, Стојчев воопшто не бил повикан да сведочи, а Граѓанскиот суд ја објавил пресудата на 23 јануари годинава, и тоа во корист на очната лекарка!

Во нејзина полза одлучило и Јавното обвинителство откако ја отфрлило кривичната пријава на пациент што тврди дека лекарката му го оштетила видот на едното око

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”