Опремата на МВР не може да прислушува без да знае Мијалков!

by Фокус 17:20
17:20

Познавачите на техниката за прислушување на МВР велат дека нема шанси техничари во Одделот за следење на комуникациите во МВР, по налог од страна, без знаење на шефот на Петтата управа, Горан Груевски, и на директорот на УБК, Сашо Мијалков, да закачат стотици телефони, да снимат илјадници разговори, и тоа да го прават неколку години со ред.

Едноставно, софтверот е таков што остава траги, а контролата се прави секојдневно!

- Advertisements -

Токму поради овие причини станува неодржлива верзијата на власта, која се фаќа за сламка, дека наводно двајца, во случајот последните обвинети во досието „Пуч“, Ѓорѓи Лазаревски и Звонко Костовски, можеле толку лесно, по налог на Зоран Верушевски, односно на неименувана странска служба, да прислушуваат, а притоа Мијалков и Груевски да останале слепи и глуви!

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”