Оној што гледа сѐ во политиката, тој гледа и политика во сѐ!

by Фокус 18:10
18:10

Ако сакаме да го департизираме општеството, првин треба да го депаразитизираме општеството. Т.е. да изградиме таков систем, во кој нема да смее ниту еден човек да се надева дека ќе може да живее на нечија туѓа сметка ако гласа за „вистинскиот“ политичар.

Знаете кога Македонија навистина ќе стане саглам држава?

- Advertisements -

Тогаш кога нејзините граѓани ќе престанат да гласаат за живот и ќе почнат да работат за живот!

Сѐ додека гледаме сѐ во политиката, сѐ дотогаш ќе гледаме политика во сѐ.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”