Оние на кои власта им е поважна од државата, не ја заслужуваат ни власта, ни државата!

by Фокус 12:48
12:48

Ако фанатиците во редовите на опозицијата се спремни да има и граѓанска војна во Македонија само за да падне режимот и тие да дојдат на власт, тогаш тие не заслужуваат да победат.

Но, исто така, очигледно е и дека ако фанатиците во редовите на режимот се спремни да ја доведат Македонија до тотален колапс само за да останат на власт – и тие не заслужуваат да победат.

- Advertisements -

И едната и другата победа би биле пораз за Македонија. Единственото решение би било фанатиците и во редовите на власта и во редовите на опозицијата да изгубат.

Оти само нивниот заеднички пораз би бил победа за Македонија.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”