Арамиско гнездо

by Фокус 12:52
12:52

Кога ќе си поставите таква „возвишена патриотска“ цел – да го ограбите сопствениот народ, ќе мора да ги узурпирате институциите.

Во мала држава како што е Македонија, тоа е исто како да се промовирате во шеф на некоја маалска банда во која било светска метропола.

- Advertisements -

Прво што треба да направите е да ги ставите под контрола и да ги корумпирате шефовите на полицијата, обвинителството, судството, односно сите што имаат контролна функција во општеството.

Персоналните решенија се ваш личен избор, па затоа, наместо стручни, способни и луѓе со морален интегритет, ќе поставите послушници, кои малку по малку ќе ги корумпирате и така ќе ги направите столбови на својата власт.

Кога ќе го направите тоа, вие станувате врховен арбитер на животот и на смртта во државата – станувате ДИКТАТОР.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”