Она што во светот се смета за очигледна зафрканција, во Македонија поминува како сериозна политика

by fokus 13:59
13:59

Кај нас нема да се случи феномен како српскиот Љубиша Прелетачевиќ Бели, ниту, пак, да се формираат мајтап партии со идеи како оние на „Силната партија“, „Најдобрата партија“ или партијата „Партија“. Не дека не може. Туку дека не мора.

Кај нас сериозните партии се во суштина мајтап партии. И на нивните лидери сигурно им е многу смешно кога добиваат гласови кои им носат вистински, реални функции со голем лукративен потенцијал. Тие не признаваат дека цело време се шегуваат со гласачите, небаре целиот народ го снимаат со скриена камера за да видат како ќе реагира додека го ставаат во незгодни, бизарни ситуации.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”