Дејан Ставриќ: Груевски и Тодоров слободно да се упатат на психијатрија

by fokus 13:54
13:54

Очниот хирург Дејан Ставриќ, повеќе од 20 години работеше во јавното здравство, на скопската Очна клиника, а веќе четири години работи во приватна поликлиника. Тој многу години беше синдикален лидер на скопските клиники и жестоко и без влакна на јазикот ја критикуваше работата на министерот за здравство и се спротивставуваше на лошите здравствени реформи.

Ставриќ беше организатор на 50-дневниот штрајк на лекарите во 2012 година, а една година подоцна заврши на обвинителна клупа, наводно, за посредување за инвалидска пензија. Тој двапати беше осуден на едногодишна затворска казна, а неговиот случај заврши со условна казна.

- Advertisements -

И покрај сѐ што помина, тој и денес не прекинува да зборува за катастрофалната и очајна состојба во која се наоѓа здравствениот систем во Македонија

Разговараше:
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”