Оливер Андонов, доцент со слаб просек

by fokus 13:41
13:41

Дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Оливер Андонов, еднодневен министер и експерт сезнајко – за право, политика и безбедност, долги години служел во АРМ и полицијата, пред да стане професор на МИТ Универзитетот.

Но, Државниот просветен инспекторат го поништил неговиот избор за доцент како незаконски!

- Advertisements -

Сепак, тој го задржал звањето зашто е реизбран веднаш пред да стапат на сила законските измени кои не бараат веќе просек од успехот во студиите над 8, кој Андонов не го исполнува

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”