Ако не се продадовте, не се предавајте!

by fokus 13:34
13:34

Не ги олајавајте пратениците и судиите, да не речам законодавната и судската власт, дека биле послушници на Груевски.

Уставот гарантира дека пратениците одлучуваат по свое уверување. Судиите носат одлуки и пресуди по свое убедување.

- Advertisements -

Е сега, и судиите и пратениците имаат свое мислење, ама не секогаш се согласуваат со него. А тоа не е забрането ни со Устав, ни со закон.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”