Обвинителството решава дали ќе ја гони Владата

by Фокус 18:30
18:30

Освен еден АФИС-систем за отпечатоци за лични карти и пасоши, во МВР незаконито завршила и лабораторија за компјутерско-форензичка опрема наменета за Факултетот за безбедност со која може да се следат сервери, компјутери и интернет комуникација на приватни фирми, институции, политички партии…

Од МВР за „Фокус“ велат дека не ги интересира каде завршиле двата АФИС-системи кои недостасуваат од набавката на Министерството за образование за која пишувавме. Во МРТВ немаат поим дека воопшто нарачале таква опрема!?

- Advertisements -

Обвинителството е во тесно, зашто разврска мора да има, а одговорни се највисоки владини функционери!

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”