Казни, па владеј!

by Фокус 18:15
18:15

Ако досега во Македонија слепо се почитуваше изреката на Цезар, „Раздели, па владеј“, премиерот Никола Груевски може да се пофали со свое авторско дело, „Казни, па владеј“.

Во изминативе шест години, казнената политика сѐ повеќе се заострува, поради што на граѓаните им е побезбедно да си останат дома и никаде да не излегуваат.

- Advertisements -

Ако излезат, ќе заработат дневница од 5 евра, но и казна од 500 евра. Математиката е проста.

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”