Кога Заев ќе го надрасне популизмот на Груевски?

by Фокус 19:00
19:00

Политичката криза во Македонија влезе во таков ќор-сокак, што и на Груевски и на Заев им е јасно дека од нејзината разврска никој не може да излезе како победник. Можеби токму затоа и на двајцата им одговара уште малку да го одлагаат нејзиното решение.

Прашањето не е што Брисел и Вашингтон прават за демократијата во Македонија и зошто ја толерираат диктатурата на режимот на ДПМНЕ, туку што прави СДСМ да ги привлече Европа, САД и НАТО да ѝ помогнат на Македонија да се демократизира?

- Advertisements -

Освен празната евроатлантска реторика, која не им недостасува ниту на шампионите на власта, ништо особено!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”