Обид за историски, национален, јазичен, политички и културолошки геноцид

by fokus 13:45
13:45

За чија сметка и зошто го прави сево ова официјална Софија?

Има ли место за сомнеж дека измислениот бугарско-македонски спор за историјата, националноста, јазикот и културата се користи за разбивање на евроатлантските интеграции на Западен Балкан, а со тоа и на Европа во целина

Пишува
Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК