Нова албанска коалиција им се заканува на Ахмети и на Тачи

by Фокус 18:30
18:30

Следниот месец треба да се одржи конгрес на Движењето за реформи во ДПА, а потоа и на новата партија БЕСА, кои, заедно со освежената НДП, многу веројатно ќе формираат коалиција пред следните парламентарни избори, кога и да се одржат.

Можеби е преамбициозно да сметаат дека бргу и лесно ќе ја загрозат ДУИ, и покрај тоа што аферата со прислушуваните разговори му ги направи првите лузни на Ахмети, но може да се надеваат дека сериозно ќе ја разнишаат позицијата на ДПА како неприкосновена албанска опозиција.

- Advertisements -

Особено доколку СДСМ во следниот период објави разговор кој ќе ја докаже полтронската улога на Тачи кон ВМРО-ДПМНЕ

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”