Нишаат по пет-шест врати, ама земаат по неколку плати

by Фокус 17:50
17:50

Карактеристично за оваа владејачка гарнитура е тоа што одредени луѓе веќе неколку години, редовно ги гледаме на сите провладини телевизии во улога на експерти и аналитичари, но само во одбрана на интересите на ВМРО-ДПМНЕ.

Тие се појавуваат по потреба и даваат отворена и јавна поддршка на партијата на власт.

- Advertisements -

Секогаш се тука во улога на контраштрајкувачи, без разлика дали станува збор за лекарски или за професорски штрајк.

Дел од нив се вкотвиле на добри работни позиции, а во меѓувреме тие истовремено вршат уште пет-шест други функции, како членови на разни комисии, управни и надзорни одбори, за што, како што тврдат опозиционерите, земаат хонорари од 6.000 до 60.000 денари

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”