Ја преживеа авионската несреќа во 1993-та во Скопје, а веќе 22 години чека обесштетување!?

by Фокус 18:00
18:00

Македонија памети неколку трагични авионски несреќи, но најголемите две се случија во кобната 1993 година, кога загинаа вкупно 199 луѓе.

Еден од 13-те преживеани, од првата несреќа на авионот „Фокер 100“, и по 22 години вели дека се буди и легнува со трагедијата.

- Advertisements -

Во несреќата го изгубил своето здравје, станал инвалид на 27 години, а сега, на 49-годишна возраст, сѐ уште ја чека судската правда за обесштетувањето што сѐ уште не го добил, а смета дека го заслужува.

Вели дека авионската несреќа, како-така, ја преживеал, но не е сигурен дека ќе ја дочека и судската правда

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”