Незавршена транзиција

by Фокус 17:00
17:00

Исходот од преговорите воопшто не е изненадување за добрите познавачи на ликот и делото на станарите на Илинденска бр.2.

Тие се само суров елемент во приказната за вечната македонска транзиција, која почна и ќе заврши тогаш, кога народот плебисцитарно ќе им го покаже местото надвор од узурпираната Влада.

- Advertisements -

Дотогаш, Хан, Бејли, Ле Роа, Хојт Ји, можат да дубат на трепавици во преговори и договори, но објективно, тие не можат да ја извојуваат битката на македонскиот и на албанскиот народ во Македонија.

Тоа е битка на народот.

Како што беше и во 1991 та!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”