Јоханес Хан или Сандокан, може да е тамам

by Фокус 18:20
18:20

Секако дека најважното од договорот останува дополнително да се обзнани, осознае и да се препознае посебно што значи тоа „транзиција“.

Посебно зашто станува збор за земја и за луѓе на кои транзицијата им е и пребивалиште и природна состојба.

- Advertisements -

Ние не знаеме како е во нетранзиција инаку за транзиција: хо-о!

Дури и имаме многу што да ја научиме и Европа, и целиот свет ако треба.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”