Нервен (и друг) слом

by Фокус 20:10
20:10

Кај нас сексот не е табу-тема. Дури и преродбата на демохристијаните го поттикнува со кампањи за трето дете. Ниту хомосексуалноста е табу-тема.

Мразачите слободно и јавно можат да ги плукаат, тепаат и да ги черечат сите со поинаква сексуална ориентација.

- Advertisements -

Кај нас и вандалите на општонародните добра слободно шетаат, со верна придружба на полицијата.

Да ти се посака да ги наполниш џебовите со боксерки и со камења зашто (само уште) тоа не е забрането и само за тоа не постои казна и цензура!

Насобраната и погрешно насочена фрустрација секогаш избива како канализација, што никој „не знаел“ оти била затната.

Предизвикана од дома, од семејството, во најлош случај таа може да создаде сериски убиец.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”