Нема експертска влада без Абдулменаф Беџети, Слаѓана Тасева и Никола Димитров

by Фокус 17:10
17:10

Имаме ли луѓе што останаа неизвалкани во криминалната ни и мачна транзиција? Кои покажаа дека имаат интегритет, ’рбет и образ!?

И притоа, уште да добијат амин од партиските закрвавени врхушки?

- Advertisements -

Тоа беше мотивот за минианкета со неколкумина колеги: да предложат луѓе што сметаат дека заслужуваат да бидат во експертската влада.

И занимливо, се постигна безмалку консензус за некои кадровски решенија: Абдулменаф Беџети, Никола Димитров, Слаѓана Тасева, Арсим Зеколи, Мирјана Најчевска, Владимир Лазаревик…

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”