Духовен шпајз

by Фокус 17:00
17:00

Потребно е обединување наместо сеир. Поддршка наместо голо лупање по тастатурите.

Поткрепа им е потребна на синдикалните лидери, на бизнисмените, на антикорупционерите, утре можеби и на уценетите пратеници или на понекој министер, кој работата одамна ја оценил за „забегана“.

- Advertisements -

На партиските членови, кои чекорат во транс на војничките ритми на ВМРО, распнати меѓу ветеното вработување во администрацијата и „бомбите“ што им ја рушат идиличната слика за нивните водачи.

Во испразнетиот шпајз на Преродбата веќе нема што да се продаде и што да се купи.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”