Не ви е потребна веќе пропаганда, туку адвокати

by Фокус 12:57
12:57

Притиснат од странските служби и од нивните жолти комбиња, бившиот премиер седна како попче на преговарачката маса во Пржино, потпиша тоа што се бараше од него, го изопструира тоа што го потпиша, барем едно двоцифрен број пати ги смени ветувањата и изјавите и така натаму, и така наваму, до ден денешен.

Неговите пропагандисти, пак, судрени со базичните закони на логиката и основните постулати на пи-арот, кој подразбира тези кои треба да се бетонираат и катадневно да се бранат, а не секој втор ден да се менуваат, систематски прават будали од себе.

- Advertisements -

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”