Што правиме, бре луѓе, со ваков неписмен претседател?

by Фокус 12:53
12:53

„Убеден сум дека со овој чекор им помагам и на меѓународните посредници за КОНСОЛИДАЦИЈА на политичката криза…“, рече Иванов. Сиромашкиот не знае дека зборот „консолидација“ значи „зајакнување, зацврстување… и на македонски и на англиски и на латински јазик, а не разрешување.

Значи, Иванов е убеден дека со овој чекор ќе придонесе да се зајакне, да се зацементира политичката криза.!!!

- Advertisements -

Ова е единствен пат кога ова човече е навистина во право ‒ навистина ептен здраво ја зајакна кризата!

Пишува
Ана ПАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”