Глупавиот и поглупавиот

by Фокус 12:59
12:59

Во европска држава што се стреми да биде дел од цивилизираниот свет, претседателот на државата да потпише акт за запирање на повеќе од стотина почнати кривични постапки во кои е обезбеден солиден доказен материјал, а во кој е утврдено постоење на основано сомневање за украдени повеќе стотици милиони евра, и постапки во кои едно чудо луѓе веќе биле подготвени да ја признаат вината и да се спогодат со СЈО за висината на казната и да ја вратат противправно стекнатата имотна корист, претседателот да ги запре сите тие постапки – тоа веќе не е глупост, ТОА Е КРИМИНАЛ од најдолен вид.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”