(Не)морални закони

by fokus 12:49
12:49

Имам впечаток дека повеќе нѐ дразнат богатите што ќе влезат во политика, отколку оние што вода во очи немаа кога се појавија на партиската сцена, ама станаа милионери, со имот и сметки надвор на туѓо име или како „средно богати бизнисмени“.

Се разбира, тоа не значи дека оние што ќе влезат како милионери, треба да излезат како милијардери на државна сметка. Затоа етичките норми нека станат законски.

- Advertisements -

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”