Груевци ја воскреснаа аболицијата за да се спасат од затвор

by fokus 13:00
13:00

Пред неколку месеци, СЈО до Кривичниот суд поднесе 17 обвиненија, во кои главно обвинети се поранешни владини функционери од врвот на ВМРО-ДПМНЕ.

Во наредниот период ќе следи оценување на обвинителните акти, по што ќе биде познато кој ќе седне на обвинителна клупа.

- Advertisements -

Покрај обвиненијата, судиите пред себе ги имаат и приговорите на одбраната. Во нив, речиси сите осомничени се повикале на аболицијата на претседателот Ѓорге Иванов, иако таа подоцна беше поништена.

Односно, се обиделе да докажат дека поништувањето не е законско, па тие и понатаму се заштитени од кривичен прогон!

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”