Не го сакаме Веселин Стојчевски за директор, кривично е осудуван!

by Fokus 14:26
14:26

Вработените во ФЗО Битола се разочарани поради тоа што како едно од најчесто споменуваните имиња за раководител е Веселин Стојчевски од СДСМ, кој ја извршувал истата функција од 2003 до 2007 година.

Велат оти тој не смее повторно да биде директор, затоа што во 2006 година против него бил покренат судски процес, во кој добил условна казна. Според пресудата, тој ја злоупотребил својата службена положба и продал кујна во сопственост на ФЗО за 5.000 денари на некоја кафеана, а според проценките на вештакот нејзината вистинска вредност е 5.000 евра!

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”